Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Γιατί εισέβαλλαν οι διαδηλωτές στην Γαλακτοκομική σχολή

Nωρίτερα γράψαμε για την ένταση στη Γαλακτοκομική Σχολή, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του εκφοβισμού που ξεκίνησε το απόγευμα.    


Πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Σχολή στο πλαίσιο διαμαρτυρίας εναντίον της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, έσπασαν το λουκέτο της καγκελόπορτας και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί απέναντι από τους διαδηλωτές οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα εναντίον των σπουδαστών.   

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ φοιτητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που μαζί με δεκάδες άλλους ανθρώπους εισέβαλε στην Γαλακτοκομική δήλωσε πως αυτό που ζητούν είναι "δικαιοσύνη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Κανείς μας δεν πιστεύει ότι ήταν αυτοκτονία. Θεωρούμε πως ήταν δολοφονία, και απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι."   

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση γιατί έσπασαν το λουκέτο και εισέβαλλαν στη Σχολή, ο φοιτητής είπε πως καθώς οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ του Βαγγέλη Γιακουμάκη, φοιτητές της Γαλακτοκομικής που βρίσκονταν μέσα στη Σχολή τούς έκαναν προσβλητικές χειρονομίες. Η ένταση συνεχίζεται μέχρι και αυτήν την ώρα.  

lifo.gr
Categories: