Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Στενός φίλος της οικογένειας Γιακουμάκη ξεσπά και τα λέει έξω από τα δόντια

«Αυτή τη στιγμή στην Κρήτη δεν υπάρχει μόνο θλίψη αλλά και θυμός και οργή για αυτό που κάνανε κάποιοι στο Βαγγέλη, το φέρανε σε τέτοια αγανάκτηση που έφτασε σε τέτοιο σημείο να δώσει τέλος στη ζωή του, δε το χωράει ο νους μου αυτό που έγινε, δε το χωρά ανθρώπινος νους. Δηλαδή σκεφτείτε το, υπήρξαν πέντε κακοαναθρεμμένοι που το λέμε στο χωριό μου, πέντε παιδιά που δυστυχώς βρήκαν ένα παιδί σεμνό, χαμηλών τόνων και το κάνανε μπαλάκι και το φτάσανε στο σημείο να επιλέξει αυτό το φρικτό τρόπο για να δώσει τέλος στο καθημερινό του μαρτύριο».


Είναι τα λόγια του στενού φίλου της οικογένειας Γιακουμάκη και προέδρου της τοπικής κοινότητας Σελλίου κ. Χαράλαμπου Παυλάκη που ξεσπά μιλώντας στο protothema.gr ξεκαθαρίζοντας ότι στο χωριό επικρατεί μεγάλη ένταση και πως πέραν του θρήνου για την απώλεια του Βαγγέλη τώρα υπάρχει το αίτημα όλων για δικαίωση και κάθαρση και απαντήσεις από την αστυνομία. «Όσοι έφταιξαν θα πρέπει να πληρώσουν», λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παυλάκης συνεχίζει λέγοντας πως εκνευρίζεται όταν ακούει ότι θα έπρεπε να είναι νταής και ο Βαγγέλης για να καταφέρει να αντιμετωπίσει την κατάσταση που βίωνε και να έβρισκε τρόπο να σταθεί απέναντι σε όποιους τον είχαν κατά καιρούς κακοποιήσει λεκτικά ή σωματικά: «Με εκνευρίζει ακόμη και αυτό που ακούω ότι θα έπρεπε να είναι ίδιος με αυτούς που του έκαναν όλα όσα ακούστηκαν ότι εκείνος υπέστη. Ξέρετε κάτι; Είμαι γονιός μεγαλώνω παιδιά. Δηλαδή τι θα πρέπει να κάνω για να μεγαλώσω σωστά τα παιδιά μου, να τα μάθω ότι πρέπει να είναι ταραξίες για να επιβιώσουν; Δεν κατάλαβα... Να είναι ταραξίες και νταήδες για να επιβιώσουν;».

Για εκείνον η επόμενη μέρα βρίσκει όλους αντιμέτωπους με την πραγματικότητα και βέβαια όπως σημειώνει θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογεί. «Η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για ότι συνέβη τελικά στο Βαγγέλη αλλά βέβαια υπαίτιος είναι και ο τελευταίος φοιτητής εκεί μέσα, είναι δεν είναι κρητικός, θα μπορούσε να πει μία κουβέντα να πει γιατί ρε παιδιά του κάνετε αυτά τα πράγματα στο Βαγγέλη αφήστε τον ήσυχο!

Είναι ξεκάθαρο πως όλοι φταίνε δεν έχει να κάνει με το εάν ο φοιτητής που έβλεπε και δεν έκανε κάτι ήταν από την Κρήτη ή από την Βόρεια Ελλάδα, πάντως εγώ έχω μεγάλο θυμό με τους συμπατριώτες μου που κάνανε τέτοια πράγματα», καταλήγει μιλώντας στo protothema.gr.

athensmagazine.gr
Categories: