Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

'Βιτρίνα' βιομηχανίας παράνομων υιοθεσιών πίσω από γραφείο ευρέσεως εργασίας

Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης υιοθεσίας ενός νεογέννητου αγοριού και συνελήφθησαν τα μέλη του κυκλώματος στα οποία συμμετέχουν μία γυναικολόγος της περιοχής, ένας συμβολαιογράφος και η Βουλγάρα ιδιοκτήτρια του γραφείου ευρέσεως εργασίας στην Καλαμάτα


Την πιθανότητα να βρίσκεται μπροστά σε μία «βιομηχανία» παράνομων υιοθεσιών με έδρα την Καλαμάτα, εξετάζει η Ασφάλεια Καλαμάτας, με αφορμή την εξιχνίαση υπόθεσης παράνομης υιοθεσίας, αλλά και το που κατέληξε το νεογέννητο αγοράκι από την υπόθεση που αποκαλύφθηκε. Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή της εγκυμοσύνης της κιόλας, μία 24χρονη άγαμη Βουλγάρα πήγε σε γραφείο ευρέσεως εργασίας στην Καλαμάτα που ανήκει σε 35χρονη ομοεθνή της, ψάχνοντας για δουλειά. Το συγκεκριμένο γραφείο εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι λειτουργούσε ως «βιτρίνα» και έτσι όταν η 35χρονη είδε την νεαρή έγκυο της πρότεινε να βγάλει χρήματα πουλώντας τον «καρπό» της εξώγαμης σχέσης της.

Η οικονομική ένδεια της κοπέλας την οδήγησε στο να δεχτεί και έτσι η 35χρονη Βουλγάρα την σύστησε σε μία 56χρονη Ελληνίδα γυναικολόγο της πόλης που την παρακολουθούσε στην εγκυμοσύνη της, μέχρι και τον τοκετό και στον 35χρονο Έλληνα συμβολαιογράφο της περιοχής που θα κανόνιζε την επαφή και τα διαδικαστικά με τον υποψήφιο ζευγάρι που θα υιοθετούσε το παιδί. Στις 12 Φεβρουαρίου, σε συνάντηση στο γραφείο της 35χρονης, το νεογέννητο αγοράκι, μόλις 8 ημερών, παραδόθηκε από τη μητέρα του στα μέλη του κυκλώματος, έναντι 1.500 ευρώ ενώ άλλα 1.500 ευρώ θα λάμβανε μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν και αποδέχτηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, ενώ αναζητείται το βρέφος και η οικογένεια στην οποία παραδόθηκε τελικά.

news247.gr
Categories: