Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Διαδικτυακή επίθεση στην ιστοσελίδα του Σχολικού Δικτύου, για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ισχυρή επίθεση hacking πραγματοποίησαν Έλληνες whitehat hackers σχεδόν μια ώρα μετά το μεσάνυχτα εναντίον του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με το SecNews σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπόθεση bullying που συγκλόνισε την Ελλάδα.


“Στη μνήμη του 20χρονου Βαγγέλη…

Ζούμε στον αιώνα των μεγάλων τεχνικών αλμάτων και του μηδενισμού των αποστάσεων, αλλά το χάσμα των καρδιών γίνεται ακόμα μεγαλύτερο και η ηθική μας αναλγησία πιο ανησυχητική. Η κρίση που ζούμε σήμερα, πέρα από οικονομική είναι και κρίση αξιών. Το σύγχρονο Κωσταλέξι, ο αμοραλισμός και ο ωχαδελφισμός των συνειδήσεών μας, πρέπει να σταματήσουν. Το χρωστάμε όλοι μας σε αυτό το παιδί!!! Αυτό το έγκλημα ζητά τιμωρία, γιατί πολλά ακούγονται..

Καλό σου ταξίδι Βαγγέλη, με τα λόγια που έγραψαν για σένα οι φίλοι σου και αγγίζουν όλους εμάς- “Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν” αναφέρουν στο μήνυμά τους, η ομάδα των whitehat hackers.

Με ανώνυμο μήνυμα που απέστειλαν στην συντακτική ομάδα του SecNews, με την υπογραφή “nyo”, η ομάδα whitehat hackers, κοινοποίησαν διαδικτυακή επίθεση που πραγματοποίησαν (22/03-01.00), στο σχολικό δίκτυο (SCH.GR) και αλλοιώσεις σε 21 ιστοσελίδες.

«Για τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη αλλά και όσων παιδιών βιώνουν καθημερινό bullying πραγματοποιήσαμε τα παρακάτω defacements.

Ο Σκοπός μας δεν είναι η καταστροφή. Αλλά επιθυμούμε με τον δικό μας τρόπο να διαμαρτυρηθούμε και να αφήσουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις», διευκρινίζει η ομάδα των Ελλήνων hackers.


Οι 21 ιστοσελίδες που δέχτηκαν την “επίθεση” διαμαρτυρίας:


Όπως επισημαίνει η συντακτική ομάδα του  SecNews, στο ενημερωτικό email που έλαβαν, με την υπογραφή του “nyo, αναφέρεται ότι οι επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι whitehat hackers, είναι ένα “δείγμα” των δυνατοτήτων της ομάδας. Υποστηρίζουν ότι διαθέτουν πλήρη πρόσβαση στο σχολικό δίκτυο (SCH.GR) και μπορούν να αλλοιώσουν οποιαδήποτε σελίδα του, ενώ επισημαίνουν ότι έχουν στοχοποίησαν σχολεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση άλλα και σχολεία των Ιωαννίνων.


nantiareport.wordpress.com