Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Θεσσαλονίκη: Σπείρα ρήμαξε 17 σπίτια μέσα σε ένα μήνα – Η συμμορία που έβγαλε πάνω από 50.000€!

Σπείρα είχε «ρημάξει» μονοκατοικίες σε περιοχές που βρίσκονται περιφερειακά του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Ως μέλη της κατηγορούνται τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 28 έως 37 ετών, από τους οποίους ένας κρατείται ήδη σε φυλακές για παρόμοιες πράξεις.


Η λεία τους περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- κοσμήματα, η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα αστυνομικών, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, η σπείρα διέρρηξε το διάστημα Μαρτίου- Απριλίου του τρέχοντος έτους, 17 σπίτια.

Σε έντεκα από αυτά οι δράστες πήραν ό,τι πολύτιμο βρήκαν, ενώ σε άλλες πέντε περιπτώσεις αποχώρησαν άπραγοι. Επιπλέον, σε μία περίπτωση κατηγορούνται ότι, με την απειλή μαχαιριού, λήστεψαν ηλικιωμένη γυναίκα.

Στο μεταξύ, την εξιχνίαση ληστείας που διαπράχθηκε, χθες το βράδυ, σε βάρος 32χρονης στην Κατερίνη ανακοίνωσε η Αστυνομία. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αδέλφια, 30 και 31 ετών, όπως επίσης 30χρονος συνεργός τους, ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα, μεταξύ αυτών δύο γυναίκες (26 και 27 ετών) κι ένας άνδρας (28 ετών).

Οι παραπάνω κατηγορούνται ότι πλησίασαν την 32χρονη πεζή, και με την απειλή πιστολιού και χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν την τσάντα της που περιείχε 450 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο.


tasosdousis.gr
Categories: