Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΣΟΚ!!! Συμμορία Ρομά πέταξαν παιδιά πάνω σε αυτοκίνητο για να το ακινητοποιήσουν και να το κλέψουν!!!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών κατάφεραν να εξαρθρώσουν τη συμμορία, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των διερχόμενων οδηγών, στην αερογέφυρα της Θήβας κοντά στον καταυλισμό.


Μέχρι στιγμής έχουν συλλάβει 4 μέλη της σπείρας, ηλικίας 34, 33, 22 και 18 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία δύο ακόμη συνεργών τους, ηλικίας 31 και 14 ετών.

Η αδίστακτη συμμορία των Ρομά δεν δίσταζε να ρισκάρει τη ζωή μικρών παιδιών, τα οποία χρησιμοποιούσε ως παγίδα, για να ακινητοποιήσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε  ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας, Ταξίαρχος Νίκος Γεωργακόπουλος, τα δύο «αρχηγικά μέλη» (34χρονος και 33χρονος), με τη συνδρομή των υπόλοιπων συνεργών τους, «στρατολογούσαν» και χρησιμοποιούσαν ανήλικους Ρομά, οι οποίοι δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, υπό την καθοδήγηση αλλά και τη συμμετοχή των μελών της σπείρας, έριχναν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διερχόμενους οδηγούς, με σκοπό την ακινητοποίηση των οχημάτων τους και τη κλοπή χρημάτων και μικροαντικειμένων, από το εσωτερικό τους.

Μάλιστα – σύμφωνα με το lamiareport.gr – σε δύο περιπτώσεις τουλάχιστον, οι δράστες δεν δίστασαν να τοποθετήσουν μέσα στο δρόμο νήπιο, ή να το πετάξουν πάνω σε διερχόμενο όχημα, προκειμένου να το ακινητοποιήσουν, με άμεσο κίνδυνο τραυματισμού είτε των νηπίων, είτε των διερχόμενων οδηγών.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας έγινε χθες το πρωί, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών, μετά την δουλειά που είχε προηγηθεί από την Ασφάλεια Θηβών.


tasosdousis.gr
Categories: