Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ο Βαγγέλης δεν άντεχε άλλο, είχε πιεστεί υπερβολικά

Ενώ ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας στα χέρια του εισαγγελέα, μια νέα κατάθεση  δόθηκε τις τελευταίες μέρες από συμφοιτητή του 21χρονου και αποκαλύπτει ένα νέο επεισόδιο.


Σύμφωνα με την κατάθεση, το περιστατικό συνέβη όταν ο 21χρονος διασκέδαζε σε κλαμπ με παρέα νεαρών και κάποια στιγμή ένας συμφοιτητής του προσπάθησε να σπάσει ένα ποτήρι. Ο Βαγγέλης επιχείρησε να τον εμποδίσει, εκείνος όμως επέμεινε, με αποτέλεσμα να το σπάσει τελικά και τα γυαλιά να κόψουν στο χέρι τον 21χρονο και να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου του έκαναν ράμματα.

Στις συμπληρωματικές καταθέσεις περιγράφονται δεκάδες βίαια περιστατικά, ενώ ένας από τους σπουδαστές αναφέρει σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso: «Φοβόμασταν ότι κάποια στιγμή θα τον σκότωναν!». Ένας άλλος κατέθεσε ότι ο Βαγγέλης είχε φτάσει σε απόγνωση: «Είχε φτάσει στα όριά του, κάτι που μας έδωσε να καταλάβουμε κάνοντας μια κίνηση με το χέρι στο κεφάλι του, σαν να έλεγε ότι τον είχαν τρελάνει.

Μάλιστα ήταν στιγμές που έλεγε κάτι ασυναρτησίες, μουρμούριζε κάτι για παράθυρο και καταλάβαμε ότι είχε φτάσει σε σημείο να θέλει να κάνει ακόμη και κακό στον εαυτό του για να γλιτώσει. Δεν άντεχε άλλο, είχε πιεστεί υπερβολικά!»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, ο ποινικολόγος Δημήτρης Μπούκας, είπε χαρακτηριστικά: «Η προκαταρκτική διαδικασία είναι πιο λεπτομερειακή και ως εκ τούτου πολύ πιο διεξοδική σε σχέση με την ένορκη διοικητική εξέταση, με αποτέλεσμα να έχουν προκύψει περισσότερα στοιχεία στην πορεία. Ήδη υπάρχουν πρόσωπα και πράγματα πιο ξεκάθαρα πλέον και ικανά να οδηγήσουν την πολύκροτη υπόθεση στο τέλος, δηλαδή στην απόδοση ευθυνών».

Η Ασφάλεια Ιωαννίνων, η οποία είχε αναλάβει από την πρώτη στιγμή την υπόθεση της εξαφάνισης του Ρεθυμνιώτη σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, έχει πλέον ολοκληρώσει τον κύκλο των καταθέσεων, ο οποίος περιελάμβανε έναν υψηλό αριθμό προσώπων που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, φέρονται να έχουν σχέση με την υπόθεση.

Πλέον ο φάκελος πηγαίνει στον Εισαγγελέα, ο οποίος είναι και ο καθ' ύλην αρμόδιος να αξιολογήσει όλα τα στοιχεία και να διερευνήσει την ύπαρξη τυχόν ποινικά κολάσιμων ενεργειών και συμπεριφορών.


madata.gr
Categories: