Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Στην ανακρίτρια η μητέρα και οι παππούδες της Άννυς Μπορίσοβα

Επί μέρες μπέρδευε τις Αρχές με τις αντιφατικές της καταθέσεις. Σήμερα, ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας η Δήμητρα Μπορίσοβα, η μητέρα της τετράχρονης Άννυς, θα κληθεί –μεταξύ άλλων– να εξηγήσει τι ήταν αυτό που την οδήγησε να εμφανίζεται συγκαταβατική και προστατευτική απέναντι στον 27χρονο παιδοκτόνο.


Οι κατηγορίες που βαρύνουν την 25χρονη μητέρα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει μέσω του συνηγόρου της Σταύρου Γεωργίου, η ίδια δεν γνώριζε το φρικτό τέλος της μικρής και μόνο τις τελευταίες ημέρες προτού ομολογήσει ο πατέρας, άρχισε να σκέφτεται το ενδεχόμενο το παιδί της να είναι νεκρό.

Η Δήμητρα Μπορίσοβα αναφέρει ότι όταν έφυγε για τη Γερμανία άφησε το παιδί στη μητέρα του συντρόφου της στην οποία παρέμεινε περισσότερες από 15 μέρες. Ο πατέρας πήρε την Άννυ λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα ενόψει και της επιστροφής της μητέρας στην Ελλάδα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε το ζευγάρι, τις οποίες θα αξιολογήσει η ανακρίτρια προκειμένου να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για το ρόλο και τον βαθμό εμπλοκής της μητέρας στην τραγική κατάληξη του παιδιού.

Σε μία πάντως από αυτές τις συνομιλίες, η Μπορίσοβα δείχνει εκνευρισμένη και λέει στον σύντροφο της ότι θα φύγει από αυτόν γιατί πιστεύει πως «μου πούλησες το παιδί» και ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί του γιατί «εσύ κάτι έκανες στο παιδί».

Πριν από την απολογία της 25χρονης, στην ανακρίτρια αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς της οι οποίοι είχαν το κοριτσάκι μέχρι πριν από λίγους μήνες. Ο παππούς της Άννυς σε συνέντευξή του έχει πει πως η μικρή τού ζητούσε να την πάρει πίσω στη Βουλγαρία, ενώ η γιαγιά έχει αναφερθεί σε βίαιη συμπεριφορά του 27χρονου στην κόρη και στην εγγονή της.


pontos-news.gr
Categories: