Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Σοκαρισμένο όλο το πανελλήνιο: Ο βίος και η πολιτεία του παιδοκτόνου Βούλγαρου: Η χλιδάτη ζωή, ο εραστής και τα ναρκωτικά

Από τα ακριβά αυτοκίνητα, τα ταξίδια και τις φωτογραφίες με συγγενείς και φίλους στο facebook, στην έκλυτη ζωή…


στον κόσμο των ναρκωτικών ουσιών και στο περιθώριο. Αν και μόνο 27 χρόνων, ο Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ή Σάββας, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του στην Ελλάδα, έχει ήδη ζήσει μια ζωή χωρίς κανόνες, με συνεχείς εναλλαγές, βία, πολλές εκρήξεις και αρρωστημένες σχέσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως το σκοτεινό παρελθόν του δράστη του πιο στυγερού εγκλήματος που έχει απασχολήσει τις ελληνικές Αρχές δεν θα μπορούσε να προδώσει το φρικιαστικό παρόν που έμελλε να αποκαλυφθεί.

Ο πατέρας Χάνιμπαλ και η άτυχη Αννυ με το σκυλάκι της

Την έγδαρε, της πολτοποίησε το κρανίο και την έβρασε – Οι περιγραφές του πατέρα Χάνιμπαλ που ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία

Συνταρακτικές πτυχές του ταραχώδους βίου του 27χρονου ελεεινού πατέρα ξετύλιξε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς στενός φίλος του, ο οποίος μάλιστα παραδέχτηκε πως είχε και σεξουαλικές σχέσεις μαζί του!

Η Ρόζα

Οπως αποκαλύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας, σε ηλικία 19 χρόνων ο Σάββας είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις με μια μεγαλύτερή του τραβεστί. «Με τον Σάββα γνωριστήκαμε το 2007. Αυτός τότε ήταν ζευγάρι με μια τραβεστί, τη Ρόζα. Επειδή κι εγώ έκανα παρέα με τη Ρόζα, γνώρισα και τον Σάββα» καταθέτει ο φίλος και μετέπειτα… εραστής του 27χρονου!

Οπως συνεχίζει, οι δυο τους έγιναν ζευγάρι αφότου τα «έσπασαν» ο Σάββας και η Ρόζα και παρέμειναν μαζί περίπου έναν χρόνο, περιφερόμενοι από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και ζώντας στα άκρα: «Το 2008 γίναμε ζευγάρι με τον Σάββα. Μέναμε σε ξενοδοχεία. Ημασταν μαζί έως το 2010».

Τότε ήταν που μπήκε στη ζωή του η Δημητρίνα Μπορίσοβα, με την οποία φαίνεται πως έζησε έναν παθιασμένο έρωτα. Ακολούθησαν ταξίδια, φωτογραφίες με πολυτελή αυτοκίνητα, έκλυτες βραδιές με φίλους και χρήματα από άγνωστους «χορηγούς». Το 2011 ήρθε στη ζωή ο καρπός του έρωτά τους, η (πάντα γελαστή) Αννυ.

Το ζευγάρι χθες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Με την έλευσή της ωστόσο τα προβλήματα άρχισαν. Τα μετρητά στέρεψαν, η παράφορη ζήλια του Σάββα έγινε μαρτυρική για τη Δημητρίνα, οι βιαιοπραγίες ξεκίνησαν και η ροπή του νεαρού προς τον κόσμο των ναρκωτικών ήταν πλέον εμφανής. Η πορεία του προς την καταστροφή έγινε μονόδρομος.

Οργισμένος κόσμος και κατάρες στην Ευελπίδων

Αντιμέτωπος με την οργή όσων βρίσκονταν έξω από το κτίριο 9 της Ευελπίδων βρέθηκε χθες το πρωί ο 27χρονος Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ (ο Σάββας, όπως όλοι τον αποκαλούσαν), αλλά η ισχυρή αστυνομική δύναμη που τον συνόδευε απέτρεψε τυχόν απόπειρα λιντσαρίσματος. «Κτήνος», «να ψοφήσεις», «θα δεις τι σε περιμένει τώρα στη φυλακή» ήταν μερικές από τις κραυγές του πλήθους και τις κατάρες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του αλλά και σε βάρος της 25χρονης Δημητρίνα, μητέρας του άτυχου κοριτσιού. Μετά την απολογία του, στην οποία ο ψυχρός και κυνικός Βούλγαρος δεν έδειξε το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας για τις αποτρόπαιες πράξεις του, κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Χωρίς να δείξει κανένα συναίσθημα, ο 27χρονος ξεδίπλωσε το κουβάρι της απόλυτης φρικαλεότητας απολογούμενος στη 10η τακτική ανακρίτρια. Επί σχεδόν τέσσερις ώρες, δίχως να κομπιάσει ούτε λεπτό (!), ο αμετανόητος δράστης περιέγραφε εξονυχιστικά πώς διαμέλισε το άψυχο κορμί της κόρης του και σκόρπισε τα μέλη της, αφού πρώτα τα έβρασε. Με λεπτομέρειες που προκαλούν ανατριχίλα, ικανές να σοκάρουν και τους πιο έμπειρους δικαστικούς λειτουργούς, ο κατηγορούμενος ομολόγησε τον τεμαχισμό της τετράχρονης Αννυ, αλλά αρνήθηκε ότι τη δολοφόνησε, όπως είχε κάνει και στην προανάκριση.

Λίγα λουλούδια, ένα παιχνίδι και ένα κεράκι έξω από το υπόγειο διαμέρισμα όπου βρήκε τον θάνατο η Αννυ«Το παιδάκι μου ενώ κοιμόταν άρχισε να ανασαίνει βαριά και να φαίνεται ότι έχει κάτι. Ξύπνησα την επόμενη ημέρα και είδα ότι το παιδί είχε μπλε χέρια. Αμέσως κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Την ξύπνησα αλλά το κορμάκι της ήταν σαν πέτρα. Λυπήθηκα πολύ και την άφησα στον καναπέ μέχρι το βράδυ γιατί δεν ήξερα τι να κάνω» ισχυρίστηκε με απόλυτη ψυχραιμία. Μάλιστα ο αδίστακτος «πα-τέρας» δεν δίστασε να ξεστομίσει πως… αγαπούσε το παιδί του!

«Το κοριτσάκι μου το αγαπούσα πάρα πολύ, ακόμη και όταν τσακωθήκαμε με τη Δημητρίνα. Ποτέ δεν τη χτύπησα, ούτε της φώναξα. Ο,τι έκανα, το έκανα για να μη χάσω εκτός από το παιδί και τη γυναίκα μου» υποστήριξε. Αν και αρχικά ο παιδοκτόνος επρόκειτο να μεταχθεί στις φυλακές Τρικάλων, κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις εισαγγελικές Αρχές θα προφυλακιστεί για λόγους ασφαλείας στην Κέρκυρα, όπου ήδη έχει ετοιμαστεί ειδικό απομονωμένο κελί, ώστε να μην έχει επαφή με άλλους κρατουμένους. Η Δημητρίνα Μπορίσοβα, που κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ψευδορκία, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

«Ηταν κλεφτρόνι και αλήτης» αποκαλύπτουν συγκλονισμένοι οι γείτονες

Συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίσσονταν χθες στη γειτονιά του αδίστακτου 27χρονου, όταν περαστικοί σταματούσαν σαστισμένοι και οργισμένοι έξω από την πολυκατοικία στη Μιχαήλ Βόδα 73 και άφηναν -κλαίγοντας- λουλούδια, κεριά και παιχνίδια στο παράθυρο του υπόγειου διαμερίσματος. «Εδώ έμενε το κάθαρμα;» φώναξε ένας οδηγός μέσα από το αυτοκίνητό του, ενώ μια ηλικιωμένη μονολογούσε: «Ψυχούλα μου! Κρέμασμα θέλει το τέρας! Τι σου έκανε, καρδιά μου;». Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματίες της περιοχής έκαναν λόγο για έναν «τελειωμένο» άνθρωπο: «Κλεφτρόνι ήταν, αλήτης! Και «χαμένος», πάντα. Εμπαινε και έκλεβε» είπε υπάλληλος σούπερ μάρκετ λίγα μέτρα από το σπίτι του 27χρονου Σάββα.

Η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας Μαρία Σπανού περιέγραψε στην «Espresso» την πρώτη φορά που αντιλήφθηκε την παρουσία του κοριτσιού: «Μερικές ημέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα άκουσα πρώτη φορά τη φωνούλα της Αννυ. Αναρωτήθηκα πώς είναι δυνατόν αυτός να έχει παιδί»! Συγκινημένη η 79χρονη, πρόσθεσε ότι έχει βρεθεί μπροστά σε άγριο τσακωμό του 27χρονου με την 25χρονη Δημητρίνα στην είσοδο της πολυκατοικίας: «Η ώρα ήταν περίπου 22.00. Τον είδα να σέρνει στο υπόγειο τη Δημητρίνα και να της ουρλιάζει, επειδή εκείνη δεν ήθελε να μείνει μαζί του. Λίγο αργότερα μπήκε μόνος του μέσα, φαίνεται ότι ξύπνησε το αγγελούδι και το έφερε έξω κραυγάζοντας; «Κοιτάξτε! Ούτε το παιδί θέλει τη μάνα του! Εμένα θέλει!»».

Οι καβγάδες ήταν καθημερινότητα, όπως αποκαλύπτουν οι προανακριτικές καταθέσεις. «Είχαν πολλές φασαρίες. Τσακώνονταν και άκουγα φωνές και κλάματα από τη Δημητρίνα και τη μικρή» είπε στους αστυνομικούς γείτονας. Ωστόσο ο 27χρονος δεν αρκούνταν στις φωνές: «Την έδερνε συνέχεια» αποκάλυψε ο μάρτυρας. Την απάνθρωπη συμπεριφορά του δράστη προς την τετράχρονη Αννυ περιέγραψε στην κατάθεσή του και ο ομοεθνής φίλος του δράστη, Νίκι: «Ο Σάββας δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί. Του φώναζε και ήταν πολύ νευρικός». Στο μεταξύ, με οργισμένα σχόλια πλημμύρισε το facebook στη σελίδα που δημιουργήθηκε με τίτλο «Κρεμάστε τον πατέρα της μικρής Αννυ».

Σοκαρισμένοι ακόμα και οι έμπειροι εγκληματολόγοι

Η υπόθεση της Αννυ, που έχει αφήσει άφωνη την κοινή γνώμη, είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ακόμα και ειδικοί επιστήμονες χρειάζονται χρόνο να ερευνήσουν πλήρως και να ξεχωρίσουν το ανθρώπινο συναίσθημα από την καθαρά επιστημονική εικόνα του γεγονότος. Η σοβαρότητα της κατάστασης κάνει ιδιαίτερα φειδωλούς τους εγκληματολόγους, που επίσης παρουσιάζονται σοκαρισμένοι από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματος.

Οπως δηλώνουν στην «Espresso», αποφεύγουν να προβούν σε συμπεράσματα και αναλύσεις έως ότου ειδικοί μιλήσουν με τον δράστη και σχηματίσουν το προφίλ του. Λένε πάντως ότι εκείνος ο οποίος αποφασίζει να τεμαχίσει το θύμα του και μπαίνει στη διαδικασία να εξαφανίσει κάθε ίχνος του συνήθως έχει βοήθεια από άλλο άτομο ή αναζητεί τρόπους ώστε κανείς στη συνέχεια να μην μπορεί να τον συνδέσει με την εγκληματική πράξη. Συχνά τους τρόπους αυτούς τους βρίσκει μέσα από έρευνα στο διαδίκτυο! Στη συγκεκριμένη περίπτωση προκαλεί εντύπωση ότι τίποτε από αυτά δεν φαίνεται να συνέβη.

«Το συγκεκριμένο γεγονός είναι εξαίρεση σε κάθε περίπτωση. Πρόκειται για έναν τοξικομανή, ένα περιθωριακό άτομο, το οποίο φαίνεται πως δεν ανέπτυξε ποτέ ατομική και κοινωνική συνείδηση που να του επιτρέπει να έχει κρίση ανθρώπου».

Το προφίλ του

Δεν εννοώ ότι όσοι εξαρτώνται από ναρκωτικές ουσίες μπορούν να φτάσουν σ” αυτό το σημείο» αναφέρει στην «Espresso» ο γιατρός Κώστας Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Ψυχιάτρων Ελλάδας και πρώην διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, και προσθέτει:

«Συνήθως εκείνοι οι οποίοι σκοτώνουν -και μάλιστα με τόσο ειδεχθή τρόπο- δεν είναι ψυχασθενείς, αλλά άτομα ικανά να οργανώσουν και να εκτελέσουν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Σας θυμίζω όσα έπραξε ο Νορβηγός που σκότωσε 120 παιδιά»!

Τζίνα Αρβανίτη

«Πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο του δράστη»!

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση (φωτό), ο οποίος αναφέρθηκε στην αποτρόπαια δολοφονία της Αννυ με την ιδιότητα του καθηγητή Εγκληματολογίας: «Δεν μπορεί κανείς να το αναλύσει ούτε εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά. Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά, πολλώ μάλλον που ήταν και παιδί του. Υπάρχει ένας κώδικας τιμής στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Νομίζω ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο και του ίδιου του δράστη».

Ο ίδιος εξέδωσε λίγο αργότερα διευκρινιστική ανακοίνωση: «Το βρίσκω τουλάχιστον παράλογο, υποκριτικό ή προσχηματικό το να ερμηνεύει κανείς τόσο εύκολα την επιστημονική, εμπειρική και ερευνητική διαπίστωση ενός επιστήμονα ως δήθεν υποκίνηση ή προτροπή για τέλεση εγκλήματος, που υποτίθεται ότι υπονοεί ένας υπουργός. Η αφόρητη ελαφρότητα των πολιτικών αντιπαραθέσεων δεν μπορεί να ξεπερνά ούτε την ηθική, ούτε τη λογική, ούτε την επιστήμη. ΥΓ.: Είναι απορίας άξιο ότι μετά τη δήλωσή μου πως θα έχουμε νεκρούς στις Σκουριές δεν με κατήγγειλαν ότι προτρέπω σε αιματοχυσία στην περιοχή».


tasosdousis.gr
Categories: