Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Τραγωδία στην Αυστρία: Μανιακός σκότωσε τρεις και τραυμάτισε 34 με το αυτοκίνητό του

Ανάμεσα στα θύματά του και ένα επτάχρονο παιδί - Πρόκειται για 26χρονο Βοσνιακής καταγωγής - Δεν είχε τρομοκρατικό παρελθόν λένε οι αρχές


Τραγωδία στην αυστριακή πόλη Γκρατς με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και τουλάχιστον 34 τραυματίες όταν ένας άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του σε ανυποψίαστους πολίτες και στη συνέχεια φέρεται να επιτέθηκε και με μαχαίρι. Ανάμεσα στα θύματα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει και ένα επτάχρονο παιδί.

Σύμφωνα με την αυστριακή Wiener Zeitung ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ άλλες πηγές μιλούν για τουλάχιστον 50 τραυματίες.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο άνδρας οδήγησε το SUV του επάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος και όταν το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε άρχισε να επιτίθεται με μαχαίρι.


«Ένας δολοφόνος χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό του ως όπλο και ηθελημένα πάτησε ανθρώπους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να είναι 26 ετών Βοσνιακής καταγωγής, έχει συλληφθεί με αστυνομικές πηγές να μην αποδίδουν την επίθεση σε «φανατισμό» και να προσθέτουν ότι δεν είχε τρομοκρατικό παρελθόν.


Στο σημείο βρέθηκαν 60 ασθενοφόρα και τέσσερα ελικόπτερα προκειμένου να μεταφέρουν τα θύματα σε κοντινά νοσοκομεία.



protothema.gr
Categories: