Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Τραγωδία στην Ισπανία - Ηλικιωμένοι πέθαναν από φωτιά σε οίκο ευγηρίας

Οκτώ ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε έναν οίκο ευγηρίας όχι μακριά από τη Σαραγόσα, στη βόρεια Ισπανία, έγινε γνωστό από την περιφερειακή κυβέρνηση.


"Υπάρχουν οκτώ νεκροί και έντεκα τραυματίες, οι δύο από τους οποίους σοβαρά, εισέπνευσαν καπνό", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Αραγονίας, όπου βρίσκεται η Σαραγόσα, διευκρινίζοντας πως τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν προσδιοριστεί. Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ σε έναν ιδιωτικό οίκο ευγηρίας όπου βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή 19 ηλικιωμένοι και μία νοσηλεύτρια, που περιλαμβάνεται στους τραυματίες οι οποίοι νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Σαραγόσα.

Η περιοχή της Σαραγόσα πλήττεται εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα από ιδιαίτερα έντονο καύσωνα ο οποίος προκάλεσε το ξέσπασμα της μεγαλύτερης πυρκαγιάς στην Ισπανία από το 2012. Μεταξύ 3ης και 7ης Ιουλίου η πυρκαγιά απανθράκωσε σχεδόν 14.000 εκτάρια βλάστησης κοντά στη Σίνκο Βίγιας, όχι μακριά από τη Σαραγόσα.

Στην Ανδαλουσία (νότια Ισπανία), ένας 82χρονος ηλικιωμένος πέθανε στη Σεβίλη εξαιτίας του καύσωνα, έπειτα από "παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες", ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας της περιοχής.

Ο οίκος ευγηρίας βρίσκεται στο όριο μεταξύ της πόλης της Σαραγόσα και της Κουάρτε ντε Ουέρβα.

Ο δήμαρχος της Κουάρτε, Χεσούς Πέρες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στα μεσάνυχτα.

Φαίνεται πως οι ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους λόγω δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, διευκρίνισε. "Το κτίριο φαίνεται να έχει λίγες ζημιές εξωτερικά".

Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές, από τους έντεκα τραυματίες οι εννέα μπορεί να βγουν από το νοσοκομείο σήμερα.

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αναφέρθηκε στο δυστύχημα στον λογαριασμό του στο Twitter, υποβάλλοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.



newpost.gr
Categories: