Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Μνήμες και συγκίνηση: Πέντε μήνες χωρίς τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η υπόθεση που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. Το Σεπτέμβριο ξεκινά η ανακριτική διαδικασία. Το όνομά του αποτέλεσε σημείο αναφοράς για να μπει στη ζωή μας η τραγική πραγματικότητα που ακούει στο όνομα bullying.


Εκείνος μόλις 20 χρονών παιδί, φοιτητής στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων δε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι το νήμα της ζωής του θα κοβόταν τόσο άδικα και τόσο νωρίς.

Χιλιάδες γραμμές, χιλιάδες αντιδράσεις από ανθρώπους που δε το γνώρισαν ποτέ αλλά έκλαψαν για το χαμό του, το συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία και δε σταματούν μέχρι σήμερα να είναι στο πλευρό της οικογένειάς του ενόψει του δικαστηρίου και όσων εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή.


Νέα παιδιά, μεγαλύτεροι άνθρωποι είδαν μέσα από το Βαγγέλη μία φρικτή πραγματικότητα και προβληματίστηκαν.

Ο Βαγγέλης έγινε για πολλούς το παιδί εκείνο που «θυσιάστηκε» για να μπει φρένο και προβληματισμός σε ακραία περιστατικά εκδήλωσης ψυχολογικής και σωματικής βίας στη σχολική κοινότητα και όχι μόνο.


Οι άνθρωποι που δημιούργησαν το διαδικτυακό τόπο στη μνήμη του συνεχίζουν να αξιώνουν δικαίωση και τιμωρία όσων ευθύνονται για το τραγικό τέλος του νεαρού φοιτητή.


«Το Σεπτέμβριο η υπόθεση θα τεθεί στο μικροσκόπιο. Θα ξεκινήσει ο κύκλος της ανακριτικής διαδικασίας με τη λήψη καταθέσεων σημαντικών μαρτύρων και απολογιών των κατηγορουμένων για τα αδικήματα όπου η δίωξη έχει ήδη προσωποποιηθεί. Είναι πολύ συγκινητικό το ότι ο κόσμος συνεχίζει παρά τα πολλά προβλήματα που έχουν προκύψει στη χώρα μας να δείχνει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής. Είναι ο δικός τους Βαγγέλης. Η οικογένεια του έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη αναμένει με αγωνία την εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας και ελπίζει στη δικαίωση της μνήμης του παιδιού τους», σημειώνει ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας.



protothema.gr