Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο άνθρωπος που ζει μόνο με 15 αντικείμενα!


Όχι, δεν είναι άστεγος ούτε καν άνεργος! Το αντίθετο, μάλιστα! Ο Andrew Hyde είναι στην πραγματικότητα ένας… τεχνοκράτης, αφού εργάζεται ως σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες, είναι ο ιδρυτής του Startup Weekend και ο διοργανωτής του συνεδρίου TEDxBoulder και το σημαντικότερο: Ζει έχοντας στην κατοχή του μόνο 15 αντικείμενα!
«Συνεχώς μετακινούμαι λόγω της δουλειάς μου και έτσι δεν μπορώ να έχω ένα κανονικό σπίτι. Είμαι, επίσης, υπέρμαχος του μινιμαλισμού!», επεξηγεί.
Το 2010, λοιπόν, πήρε τη μεγάλη απόφαση να προσπαθήσει να ζήσει με 100 αντικείμενα(!), αλλά και αυτά του φάνηκαν πολλά! Έτσι πούλησε όλα τα… περιττά και κράτησε μόνο 15 πράγματα, τα οποία θεώρησε… άκρως απαραίτητα!
Κι αν σας κάνει εντύπωση η επιλογή του, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στην ακόλουθη λιτή λίστα του: Σακίδιο, πουκάμισο, αδιάβροχο, μπλουζάκι, σορτς, πετσέτα, μπουφάν, κιτ προσωπικής υγιεινής, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλι, MacBook Air, i-Phone 3GS, μπλούζα μακρυμάνικη, τζιν και αθλητικά παπούτσια (το σύνολο 15!).
Όπως αντιλαμβάνεστε, βέβαια, είναι μια εξαιρετικά μικρή λίστα, ενώ εξαιρούνται οι κάλτσες και τα εσώρουχα! 

Αυτό, όμως, διόλου δεν απασχολεί τον Hyde, αφού -όπως φαίνεται- ο άνθρωπος έχει βρει την… υγειά του! Για, παράδειγμα, δεν χάνει χρόνο ψάχνοντας τι θα φορέσει το πρωί… Η λύση είναι απλή:
Τη μία μέρα φοράει την μπλούζα και την άλλη το πουκάμισο. Ενδιάμεσα, όταν κάνει ζέστη, βάζει το T-shirt! 

Το τζιν τον βγάζει από τη δύσκολη θέση μιας «επίσημης ενδυμασίας», ενώ το σορτσάκι λειτουργεί κάλλιστα και ως μαγιό!
Σε έναν κόσμο, άλλωστε, όπου η μέση γυναίκα διαθέτει περίπου 20 ζευγάρια παπούτσια και οι άνθρωποι ζουν σε τεράστια σπίτια με άχρηστα πράγματα, ο Hyde αποτελεί παράδειγμα για το πώς μπορεί κάποιος να ζει καλά με λιγότερα και να είναι και υπερ-ευχαριστημένος!


Πηγή: to-gamato.com
Categories: