Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Δείτε: Οι γιατροί κέρδισαν τον αγώνα για την αφαίρεση όγκου 89 κιλών!

Οι χειρουργοί κέρδισαν μία επική μάχη για την αφαίρεση ενός τεράστιου όγκου 89 κιλών από το πόδι ενός άντρα.

Δείτε:Οι γιατροί κέρδισαν τον αγώνα για την αφαίρεση όγκου 89 κιλών!


Ο Nguyen Duy Hai από το Βιετνάμ βγήκε ζωντανός μέσα από μία εξαιρετικά επικίνδυνη 12ωρη εγχείρηση και πλέον η κατάστασή του έχει ομαλοποιηθεί. Ο Hai 31 ετών επέλεξε να εγχειρηθεί αγνοώντας την προειδοποίηση ότι η διαδικασία έχει μόνο 50 τοις εκατό πιθανότητες επιτυχίας. Τον όγκο αυτόν τον είχε από τεσσάρων ετών.

Ο όγκος αφαιρέθηκε επιτυχώς την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 από μία ομάδα 8 γιατρών με επικεφαλής τον κορυφαίο αμερικανό χειρουργό Δρ McKay McKinnon.
Ο Βιετναμέζος Hai είπε σε μία ιστοσελίδα λίγο πριν την εγχείρηση "Είναι σύνηθες οι άνθρωποι να φοβούνται τον θάνατο, και δεν αποτελώ εξαίρεση".
"Παρόλα αυτά όταν άκουσα ότι ο Δρ McKinnon είχε αποφασίσει να γυρίσει στο Βιετνάμ για μια ακόμη φορά προσπαθώντας να μου δώσει μια νέα ζωή ένοιωσα πολύ πιο αισιόδοξος."
Δείτε:Οι γιατροί κέρδισαν τον αγώνα για την αφαίρεση όγκου 89 κιλών!
Ο Hai πάσχει από μια σπάνια γενετική διαταραχή και είχε προβεί σε ακρωτηριασμό μέρους του ποδιού του όταν ήταν 17. Δυστυχώς ο όγκος (ο οποίος δεν ήταν καρκινικός) συνέχισε να επεκτείνεται κάτι που έκανε πολύ δύσκολη τη μετακίνησή του και τον ύπνο του.
Το νοσοκομείο δήλωσε πριν τη χειρουργική επέμβαση: "Αυτό είναι μια μακρά εγχείρηση με πολλούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου θανάτου κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης ή κατά τη μετεγχειρητική φροντίδα."
Ο Δρ McKinnon είχε αφαιρέσει επιτυχώς έναν όγκο βάρους 75 κιλών από μια γυναίκα στη Ρουμανία το 2004. Το νοσοκομείο, δήλωσε ο Δρ McKinnon δώρισε την αμοιβή του για τη χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Γαλλο-Βιετναμέζικο νοσοκομείο της πόλης No Chi Minh ΕΑΒ.
Πηγή: newsbomb.gr
Categories: