Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Έγκλημα Αργολίδας: Το μοιραίο λάθος στο σπίτι των...οργίων

Εν ψυχρώ εκτέλεση και άγνωστο συνεργό, που την βοήθησε στη συνέχεια, βλέπουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής και Ναυπλίου, πίσω από την άγρια δολοφονία του 42χρονου Θανάση Λάμπρου, από την 38χρονη σύζυγό του.


Το σπίτι του φίλου του, στην αυλή του οποίου βρέθηκε νεκρός, είχε εξελιχθεί σε ένα σπίτι ερωτικών συνευρέσεων της... παρέας. «Όλοι πήγαιναν εκεί» αποκαλύπτουν οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, κάτι που συνδυάζεται από τις ταυτοποιήσεις του Ελληνικού CSI. 

Η αρχική λανθασμένη εκτίμηση περί αυτοκτονίας, φαίνεται να έδωσε χρονικά περιθώρια σε «κάποιους» να καθαρίσουν και να... σφουγγαρίσουν, όλους τους χώρους του σπιτιού, όπως διαπίστωσαν τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Έγινε όμως ένα... λάθος, καθώς κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης, σε ένα καλαθάκι σκουπιδιών εντοπίστηκαν ευρήματα από σωματικά υγρά, τα οποία στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν στο εργαστήριο DNA της ΕΛ.ΑΣ. με συγκεκριμένο πρόσωπο.

«Τον εκτέλεσε εν ψυχρώ. Ο ένας πυροβολισμός από τον άλλο απείχε χρονικά περίπου 30 δευτερόλεπτα. Δεν στέκουν οι ισχυρισμοί της για ατύχημα κατά τη διάρκεια πάλης. Ψάχνει από κάπου να πιαστεί προκειμένου να στηρίξει την υπεράσπιση του εαυτού της» υποστηρίζουν οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Σημαντική ώθηση στην έρευνα και την τελευταία εξαντλητική ανάκριση των 12 και πλέον ωρών, της βασικής υπόπτου, ήταν ένας αυτήκοος μάρτυρας. Το συγκεκριμένο άτομο, κατέθεσε στους αστυνομικούς πως άκουσε τον 42χρονο άνδρα να φωνάζει και να βρίζει, όπως και μία γυναικεία φωνή να μιλά έντονα και να κλαίει, χωρίς να προσδιορίσει αν ήταν η σύζυγός του. Κάποια λεπτά αργότερα άκουσε έναν πυροβολισμό και έναν δεύτερο να ακολουθεί μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό της 38χρονης στα νύχια του θύματος, κάτι όμως που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί καθώς ήταν ζευγάρι, ωστόσο στο περίστροφο δεν υπήρχε γενετικό υλικό της δράστιδος ή του θύματος, είτε γιατί είχε «καθαριστεί», είτε γιατί χάθηκαν. Δεν εντοπίστηκαν ούτε ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 42χρονου, καταρρίπτοντας την «κακή σκηνοθεσία» της αυτοκτονίας.

Οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, αποκαλύπτουν ότι στο σπίτι πήγαιναν όλοι οι βασικοί ύποπτοι και εμπλεκόμενοι, οι οποίοι γνώριζαν την ύπαρξη του περιστρόφου, του φίλου του θύματος, στο συρτάρι κομοδίνου του σπιτιού του, καθιστώντας το ένα «όπλο κοινής χρήσης», δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Η ύποπτη, σύμφωνα με τους αξιωματικούς που την ανέκριναν, είχε «τσιμεντώσει» το σενάριο απενεχοποίησή της και το επαναλάμβανε διαρκώς όλους αυτούς τους 7,5 μήνες κατά τη διάρκεια των επαφών της με τους αστυνομικούς. Την τελευταία όμως, από το απόγευμα της Πέμπτης έως και χθες τα ξημερώματα, μετά από περισσότερες από 12 ώρες εξαντλητικής ανάκρισης, κατά τη διάρκεια της οποίας της παρουσιάστηκαν τμηματικά όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία, υπέπεσε σε δεκάδες αντιφάσεις, που στο τέλος την οδήγησαν στην ομολογία.

Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση των αξιωματικών, ότι η ίδια ανακριτική μέθοδος, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της υπόθεσης, είχε χρησιμοποιηθεί και στον 27χρονο Βούλγαρο Stanislav Bakardzhiev, τον άνδρα που είχε σκοτώσει το παιδί του, την 4χρονη Άννυ Μπορίσοβα, για να ακολουθήσουν οι λεπτομέρειες της φρίκης για την απόκρυψη του νεκρού παιδικού κορμιού.



newsone.gr
Categories: