Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Πέθανε η ηθοποιός Julie Harris

Η Julie Harris, η Αμερικανίδα ηθοποιός που κέρδισε πέντε βραβεία Τόνι για τις θεατρικές ερμηνείες της και είχε επίσης τιμηθεί για τη δουλειά της στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, πέθανε χθες Σάββατο σε ηλικία 87 ετών.

Πέθανε η ηθοποιός Julie Harris


Η Julie Harris ήταν υποψήφια για Όσκαρ και είχε εμφανισθεί σε περισσότερες από 30 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες το «Ανατολικά της Εδέμ», το 1955.


Για πολλούς η Julie Harris ήταν κυρίως η ηθοποιός που ενσάρκωσε την αμερικανίδα ποιήτρια Έμιλι Ντίκινσον το 1976 στο θεατρικό έργο «Η ωραία του Άμχερστ». Το 1977 κέρδισε το Τόνι Καλύτερης Ηθοποιού για την ερμηνεία της στο έργο αυτό. Στη διάρκεια της καριέρας της κέρδισε άλλα τέσσερα Τόνι και ήταν υποψήφια για άλλα πέντε. Το 2002 τιμήθηκε με Τόνι για το σύνολο της προσφοράς της στο θέατρο.

Η Julie Harris είχε επίσης κερδίσει τρία βραβεία Emmy, που αποτελούν την υψηλότερη διάκριση στην αμερικανική τηλεόραση, και το 1952 ήταν υποψήφια για Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία «The Member of the Wedding».

Ωστόσο η Julie Harris ήταν κυρίως γνωστή για τη θεατρική δουλειά της. «Στις καλύτερες στιγμές του, το θέατρο είναι ένα βάλσαμο για το πληγωμένο μυαλό», είχε πει το 2000 σε μια συνέντευξη. «Μας ενώνει ως ανθρώπινα όντα, μας δίνει ένα σπίτι. Λες: αυτό σημαίνει να είμαι ζωντανός, να είμαι ανθρώπινος, να αισθάνομαι την καρδιά μου να χτυπά. Αυτό σημαίνει. Αυτό κάνει το θέατρο».

Πηγή: thesout.gr
Categories: