Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Απαλλαχθείτε από το χαράτσι της ΔΕΗ… με 50 ευρώ!


Mε νέα εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών, που δόθηκε χθες βράδυ στη δημοσιότητα προβλέπει την απαλλαγή, κατ’ ουσία αποσύνδεση, του χαρατσιού από το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Σύμφωνα λοιπον με την εγκύκλιο δίνεται η δυνατότηταστους πολίτες να πληρώνουν το ειδικό τέλος μέσω της εφορίας, εάν και εφόσον τη δηλώσει στην εφορία και καταβάλλει απλώς 50 ευρώ.
Για να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια, βασική προϋπόθεση είναι να έχει αποπληρωθεί το ειδικό τέλος από τους προηγούμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Αγκελα Μέρκελ: «Η καρδιά μου ματώνει για τις μειώσεις μισθών στην Ελλάδα»

«Οι πλούσιοι είναι ευκίνητοι και μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα»


Την συμπάθειά της προς τους Έλληνες που πλήττονται από τις περικοπές που επιβάλλει το πρόγραμμα λιτότητας εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και επισήμανε ότι πρέπει να πληρώσουν και πιο εύποροι Έλληνες.


«Ματώνει η καρδιά όταν βλέπει κανείς μειώσεις συντάξεων για δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους» στην Ελλάδα, δήλωσε η καγκελάριος, μιλώντας κατά την διάρκεια εκδήλωσης του προγράμματος «Διάλογος για το μέλλον της Γερμανίας», το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

5 τεστ μυαλού και ψυχολογίας… και θα πάθεις πλάκα!


Κάντε τα τεστ και θα καταλάβετε γιατί έχουμε πάθει πλάκα…
TEST 1
Είναι η ιστορία μίας νέας κοπέλας.
Στην κηδεία της μητέρας της, βλέπει έναν νεαρό που δεν γνώριζε. Ήταν γοητευτικότατος, ο άντρας των ονείρων της.
Τον ερωτεύτηκε τρελά.
Μερικές μέρες αργότερα η…

Χωρίς να το συνειδητοποιούμε, διαβάζουμε ένα μυθιστόρημα την ημέρα!

100.500 λέξεις τη μέρα, όχι όμως λογοτεχνίας, αλλά ημέιλ, status update, μπλογκ και ειδήσεις στα σάιτ!


Μεταξύ mail, status updates και ειδήσεις σε κινητά – όλοι μας δεχόμαστε πληροφορίες όπως ποτέ άλλοτε, γράφει το BBC.

Μια πανεπιστημιακή έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο έδειξε ότι τα νέα στοιχεία που δέχεται ένας χρήστης ισοδυναμεί με 12 ώρες συνεχόμενης πληροφορίας.

Κοριτσάκι ζει με την καρδιά στην δεξιά πλευρά


Μια συγκινητική ιστορία που αποδεικνύει ότι γίνονται θαύματα...


Η μικρή Tiiaana Majewski γεννήθηκε με την καρδιά της όχι στην αριστερή αλλά στην δεξιά πλευρά.
Ακόμη και οι γιατροί κάνουν λόγο για θαύμα καθώς όταν γεννήθηκε ανακοίνωσαν στους γονείς ότι είναι αδύνατον να επιβιώσει και να αναπτυχθεί κανονικά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κόβει δύο ακτίνες από τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ


H επιχειρούμενη διαδικασία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, περνά μέσα και από την αλλαγή στο έμβλημα του κόμματος. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα στο Μουσείο Μπενάκη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρουσιάσει τον αναμορφωμένο ήλιο του Κινήματος, ο οποίος πλέον θα φέρει επτά αντί για εννιά ακτίνες που έχει σήμερα.
Σύμφωνα με τον «Μικροπολτικό», στην οδό Πειραιώς, όπου και θα δημοσιοποιηθεί η ανανεωμένη διακήρυξητου ΠΑΣΟΚ, ανήμερα των «γενεθλίων» του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο νυν πρόεδρος θα κάνει τα αποκαλυπτήρια και του ήλιου των επτά ακτινών.
Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, η αλλαγή σηματοδοτεί αφενός… την επιστροφή στις ρίζες, καθώς επτά ήταν και οι ακτίνες του «πρώτου» ήλιου, αφετέρου αντιστοιχείται προς τους μείζονες άξονες της ανανεωμένης πολιτικής στρατηγικής του κόμματος.

Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας


Ανάσες δροσιάς από αύριο, Τρίτη, με τους βοριάδες να πνέουν 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο.


Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αίθριος αναμένεται ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και το πρωί στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ποιος πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα μπλοκάρει ενδεχόμενο τρίτο πακέτο για Ελλάδα


Την άποψη ότι η λιτότητα αποτελεί τον μόνο δρόμο εξόδου από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους διατύπωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte, ο οποίος διεκδικεί ξανά την εξουσία στις εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας μάλιστα πως θα μπλοκάρει ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 
«Έχουμε ήδη βοηθήσει δύο φορές και τώρα έγκειται στους Έλληνες να δείξουν ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, κατά την διάρκεια τηλεοπτικού debate ανάμεσα στους 4 υποψήφιους για τις εκλογές της χώρας. 

Έκτακτη εισφορά φέτος στα ακίνητα

Το οικονομικό επιτελείο έχει έτοιμο σχέδιο για την επιβολή έκτακτης εισφοράς στους ιδιοκτήτες ακινήτων αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Επιφυλάξεις διατύπωσε η τρόικα λόγω προσωρινότητας του μέτρου.


Ετοιμο σχέδιο για νέα έκτακτη εισφορά στους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων έχει καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο για να το εντάξει στο πακέτο μέτρων του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έχει προτείνει να μπει έκτακτη εισφορά σε όσους κατέχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, όπως είχε συμβεί και τον Νοέμβριο του 2009.
Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες θα κληθούν να περάσουν από τα γκισέ της εφορίας.

Τι θα γίνει με τα ειδικά μισθολόγια


Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τους υπουργούς Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια για τα ειδικά μισθολόγια.

Στέλεχος του υπουργείου Αμύνης εξερχόμενο της συνάντησης τόνισε πως οι συζητήσεις θα συνεχισθούν καθώς δεν υπάρχει τελική συμφωνία. «Εξελίσσεται μια συνεχιζόμενη διαδικασία», τόνισε, δίνοντας το στίγμα των συζητήσεων.

Χρυσή Αυγή: Χρυσή εφεδρεία της ολιγαρχίας!


Δεν υπερασπίστηκαν τίποτα από την Ελλάδα, ούτε τα αρχαία της, ούτε τα νεοκλασικά της, ούτε τα πάρκα, ούτε τα δάση, ούτε τα ποτάμια, ούτε τη γλώσσα, τίποτα!
Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΑΔΗ στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς»
Τα ελληνικά τους είναι άθλια, και όλη η δράση τους εξαρτάται από την ύπαρξη και εξαντλείται στην καταδίωξη των ξένων, και δη των μαύρων.
Είναι μία Κου Κλουξ Κλαν του 21ου αιώνα, στα πρότυπα της ρατσιστικής οργάνωσης του αμερικανικού νότου, που δούλευε για τα μεγάλα αφεντικά, τους τσιφλικάδες που είχαν τις φυτείες. Τώρα, οι εντόπιοι μιμητές εξυπηρετούν απολύτως την άρχουσα νομενκλατούρα, συγκρατώντας κυρίως πολίτες από τα λαϊκά στρώματα να μην διαφύγουν αγαναχτισμένοι από την εξαθλίωση που τους οδηγεί η ολιγαρχία προς την Αριστερά, να μην αμφισβητήσουν το στάτους κβο. Να μην διεκδικήσουν την ανατροπή του σάπιου συστήματος.

Στιγμές τρόμου για έναν υπάλληλο εταιρείας τσιγάρων


Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε  στο Κρυονέρι Καβάλας ένας υπάλληλος εταιρείας τσιγάρων.


Τρεις κουκουλοφόροι, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο ακινητοποίησαν το όχημα του ανυποψίαστου υπαλλήλου. Στη συνέχεια με την απειλή όπλων αφαίρεσαν περίπου 5.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο, το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στο Κρυονέρι.
Οι άνδρες της Αστυνομίας διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ληστών.
Πηγή: newsbomb.gr

Νεκρός ο κριτής που καρφώθηκε στο λαιμό από ακόντιο!


Δεν άντεξε τελικά ο 75χρονος κριτής που δέχτηκε το ακόντιο στο λαιμό σε τοπικού μίτινγκ στίβου στο Ντίσελντορφ και κατέληξε το πρωί της Δευτέρας.
Ο 75χρονος κριτής πήγε να μετρήσει τη βολή 17χρονου αθλητή πριν το ακόντιο καρφωθεί στο έδαφος και ο αέρας του άλλαξε πορεία και τον τραυμάτισε πολύ σοβαρά στον λαιμό. 

Το διαδίκτυο σώζει σκύλο παρατημένο σε υψόμετρο 4200 μέτρων!


Ένας γερμανικός ποιμενικός χρωστάει τη ζωή του σε μια ομάδα φιλόζωων ορειβατών.

Ο λόγος για τη σκυλίτσα Μίσυ που πέρασε οκτώ ημέρες σε βουνό του Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών, σε υψόμετρο άνω των 4200 μέτρων.

Ένας ορειβάτης που είδε τον σκύλο, αλλά δεν μπορούσε να τον προσεγγίσει, έβγαλε μια φωτογραφία και την ανάρτησε στο διαδίκτυο.

Το σκυλί ήταν τραυματισμένο και φοβισμένο σε ένα μονοπάτι κοντά στην κορυφή του βουνού Bierstadt. Ήταν πολύ αδύναμο για να κατέβει μόνο του το βουνό και επειδή ήταν πολύ βαρύ, πάνω από 45 κιλά, ήταν αδύνατον να μεταφερθεί από ένα άτομο.

Δημιούργησαν ΦΟΝΙΚΟ ιό ικανό να ΑΦΑΝΙΣΕΙ το ανθρώπινο είδος!


Ένα φονικό μεταλλαγμένο στέλεχος της γρίπης των πτηνών, δημιούργησαν στο εργαστήριο επιστήμονες και μάλιστα από δύο διαφορετικές ερευνητικές ομάδες!
Η πρώτη επιστημονική ομάδα, από το Ιατρικό Κέντρο Erasmus στην Ολλανδία, αφού δημιούργησε το φονικό στέλεχος του ιού το οποίο θα μπορούσε να αφανίσει την ανθρωπότητα, επιχειρεί τώρα να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της, κάνοντας προσιτή σε κάθε… ενδιαφερόμενο!
Παρόμοια αποτελέσματα είχε και μια δεύτερη μελέτη από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, η οποία επίσης κατέληξε στη δημιουργία ενός μεταλλαγμένου στελέχους του ιού της γρίπης των πτηνών!

Σκάνδαλο με τα δορυφορικά της ΕΡΤ - Από σύμβαση με μηδέν κόστος τώρα το δημόσιο θα πληρώνει πάνω από 20 εκατ. ευρώ ετησίως


- Μέχρι τώρα η σύμβαση για τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ ήταν δωρεάν για το δημόσιο
- Έχει παρέμβει ήδη ο εισαγγελέας για τον τρόπο που η σύμβαση πήγε σε άλλη εταιρεία
- Συνολικά τα δορυφορικά της ΕΡΤ είναι πέντε και το δημόσιο θα πληρώνει 4,5 εκατ. για το καθένα
- Δείτε τι αποκαλύπτει ο νομικός Μιχάλης Δημητρακόπουλος στον Νίκο Ευαγγελάτο
Την ώρα που οι έλληνες πολίτες περιμένουν με τρομερή αγωνία για να μάθουν πόσο θα ψαλιδιστεί για πολλοστή φορά το εισόδημά τους, έρχεται μία αποκάλυψη για την κρατική τηλεόραση που μόνο οργή προκαλεί και δείχνει πως τελικά οι θυσίες των Ελλήνων πάνε στο βρόντο. 

Τα μυστικά της Ακρόπολης – Τι κρύβεται κάτω από τον ιερό βράχο;


Οι περισσότεροι Έλληνες, αλλά και πάρα πολλοί ξένοι έχουν βρεθεί τουλάχιστον μία φορά στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.


Οι περισσότεροι όμως από όσους πήγαν εκεί δεν ήξεραν το παραμικρό για τα μυστικά που κρύβονταν κάτω από τα πόδια τους...
Η Ακρόπολη δεν είναι μόνο ένα από τα πιο γνωστά αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου που στολίζεται από μερικά από τα ομορφότερα κτίσματα της ελληνικής αρχαιότητας, αλλά είναι παράλληλα και ένας τόπος που κρύβει πολλά και σημαντικά μυστικά.

Οι πιο εργατικές χώρες της Ευρώπης (μαντέψτε ποια είναι πρώτη...)


Κι όμως, πρόσφατα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες από όλες τους Ευρωπαίους! Τα στοιχεία πάντως αυτά δεν σημαίνουν ότι είναι και οι πιο αποδοτικοί...


Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 2.017 ώρες το χρόνο, περισσότερο από τους ομολόγους του σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και ακριβώς μετά την πρώτη στον κόσμο, Νότια Κορέα. Οι Ολλανδοί, από την άλλη πλευρά, εργάζονται κατά μέσο όρο 1.377 ώρες το χρόνο, το λιγότερο σε όλη την Ευρώπη. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ (http://stats.oecd.org/Index.aspx?DatasetCode=LEVEL) περιλαμβάνουν την πλήρη και τη μερική απασχόληση μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων.

Οι 5 «ύποπτοι» του ΠΑΣΟΚ που θα… καταψηφίσουν τα νέα μέτρα!


Ενδέχεται ο αριθμός να μεγαλώσει… Αύριο, στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να αναφερθεί στα νέα μέτρα και την ψηφοφορία στη Βουλή.


Και θα προσπαθήσει να τους πείσει για τηναναγκαιότητά τους, καθώς ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών αντιδρά έντονα και το δείχνει!
Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι… ύποπτοι;

Σαράντα χιλιάδες επιπλέον απολύσεις από το Δημόσιο ζητά η τρόικα


Πριν καλά-καλά οριστικοποιηθεί το κυβερνητικό σχέδιο για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, και εν μέσω παλινωδιών για το τι τελικά θα ισχύσει (με την εφεδρεία να επανέρχεται και να αποσύρεται άρον-άρον), οι δανειστές μας βάζουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων για τον περιορισμό των απασχολούμενων σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του 24h.gr, τα δεδομένα έχουν ως εξής:
 
Η τρόικα δεν πείστηκε από την πρώτη στιγμή για την αποτελεσματικότητα του μέτρου της εφεδρείας, ακόμα και αυτής, που ο υπουργός Οικονομικών ονόμασε «νέου τύπου».

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

15χρονος από το Μέριλαντ ανακάλυψε νέα μέθοδο διάγνωσης του καρκίνου


Πως κατάφερε ο 15χρονος Jack Andraka να φτάσει στην τελειοποίηση της μεθόδου του
Τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία του Jack Andraka, επιλέγουν να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους παίζοντας video games ή ομαδικά αθλήματα στις γειτονιές του. Ο ευφυής 15χρονος όμως, επιδίδεται σε χόμπι που υπερβαίνουν την ηλικία του.
Ο έφηβος από το Μέριλαντ, τελειώνει τα μαθήματα του στο σχολείο και κάνει πειράματα για τη διάγνωση του καρκίνου. Οι έρευνες του μάλιστα είχαν καρπούς.

Απονομή χάριτος σε αλλοδαπούς για να γίνουν Έλληνες!


Η όποια προσπάθεια του προγράμματος «Ξένιος Ζευς» φαίνεται πως πέφτει στο κενό...


Την ώρα που ο «Ξένιος Ζευς» «καθαρίζει» τη χώρα από τους λαθρομετανάστες, η ελληνική πολιτεία σβήνει καταδίκες για λαθρεμπόριο, ναρκωτικά, δουλεμπόριο, μαστροπεία και οπλοφορία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι απονομές χάριτος αφορούν αλλοδαπούς που υπέβαλαν αίτημα απονομής χάριτος για να γίνουν Έλληνες, αλλά και Έλληνες πολίτες που ζήτησαν χάρη για να αποκτήσουν λευκό ποινικό μητρώο για να διοριστούν στο Δημόσιο, ακόμη και για να εργαστούν σε σχολεία.

Χρυσή Αυγή: «Την έπεσαν» σε πολίτη επειδή τους πέταξε νερό!


Ένα λεωφορείο Χρυσαυγίτες εμφανίστηκε χθες το βράδυ στην Ιτέα Φωκίδος...
Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν!
Κάποιος νεαρός όμως που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο κεντρικό παραλιακό δρόμο της πόλης, αποφάσισε να φανερώσει την αντιπάθεια του απέναντι στους ξαφνικούς «επισκέπτες», πετώντας τους ένα ποτήρι νερό!

Νεκρή βρέθηκε 77χρονη στο σπίτι της στο Μαρούσι


Νεκρή βρέθηκε ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στο Μαρούσι, λίγο μετά τις 19.30.

"Ανταπόκριση"-σοκ στρατιώτη μέσα από το 6ο ΣΠ στη Κόρινθο! Απίστευτες προκλήσεις από Χρυσή Αυγή

Ανταπόκριση στρατιώτη που υπηρετεί στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού έφθασε στο Onalert. Ο στρατιώτης περιγράφει με λεπτομέρειες όλα όσα γίνονται αυτές τις ημέρες στο 6ο ΣΠ ,τα οποία δεν είναι και καθόλου ευχάριστα.

Η ανταπόκριση του στρατιώτη έφθασε μέσω επιστολής που έστειλε στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων.

Γράφει ο στρατιώτης:

"Είμαι στρατιώτης από 6ο σύνταγμα πεζικού Κορίνθου. Βρίσκομαι στο στρατόπεδο εδώ και 15 μέρες μετά από μετάθεση. Θα ήθελα να σας δώσω μια πλήρη εικόνα του τι γίνεται εκεί μέσα, όπως και για ποιο λόγο μας μεταθέσανε στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, διότι αυτές τις μέρες έχω ακούσει τα πάντα από τα ΜΜΕ και την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής. Ας με συγχωρέσετε για τον όγκο του κειμένου.

Μεγάλες αλήθειες για τις… γυναίκες !!

1. Μόνο μια γυναίκα μπορεί να σου ζητήσει να προσέξεις μην της χαλάσεις τα μαλλία κατά την διάρκεια του σέξ..
Και τι να κάνεις δηλαδή? Να φωνάξεις τον Τρύφωνα Σαμαρά να σας «παίρνει μάτι», για παν ενδεχόμενο???

2. Είναι μύθος ότι η γυναίκα μιλάει πιο «βρώμικα» από τον άντρα κατά την διάρκεια του σέξ. Απλά... έχει πιο πλούσιο λεξιλόγιο..

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Αναλαμβάνουν δράση οι νομικοί μας σύμβουλοι»


Το τσεκούρι του... πολέμου αποφάσισε να κρύψει προς στιγμήν η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία έβαλε τέλος στον «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων, καθιστώντας ωστόσο σαφές πως η «μάχη» θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες!


Αναλυτικά η ανακοίνωση - απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Έκρυβε τους αλλοδαπούς σε παλέτες για σταφύλια…


Συνελήφθη, το μεσημέρι της Κυριακής, στην πύλη εισόδου του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 30χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος.


Ο 30χρονος διαπιστώθηκε να μεταφέρει 17 αλλοδαπούς κρυμμένους μέσα στο φορτίο του οχήματος, το οποίο αποτελούνταν από παλέτες με σταφύλια, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Νεκρός στο λιμάνι του Πειραιά με μία σφαίρα στο κεφάλι


Νεκρός βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ένας ηλικιωμένος άντρας στο λιμάνι του Πειραιά.


Άντρες του Λιμενικού εντόπισαν έναν άντρα ηλικίας 72 ετών ο οποίος ήταν θανάσιμα τραυματισμένος στο κεφάλι.

Τούρκοι ψαράδες έφτασαν έξω από το λιμάνι της …Αλεξανδρούπολης!


Αλιευτικά εργαλεία από τρεις τουρκικές μηχανότρατες που ψάρευαν παράνομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, κατασχέθηκαν από το κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
Τα τουρκικά αλιευτικά που ψάρευαν σε απόσταση περίπου πέντε ναυτικών μιλίων από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εντοπίσθηκαν από φουσκωτή λέμβο του λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή.

«Μυστικές» διαπραγματεύσεις με την Αλβανία για τα θαλάσσια σύνορα


Για έναρξη «μυστικής» επαναδιαπραγμάτευσης μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων κάνει λόγο ο αλβανικός Τύπος, πληροφορία που προκάλεσε την αντίδραση της αλβανικής αντιπολίτευσης.


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πραγματοποιήθηκε ήδη συνάντηση μεταξύ του πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα Ντασνόρ Ντερβίσι και του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για το θέμα αυτό.
Νωρίτερα μέσα στο μήνα, το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας παραδέχτηκε ότι έχει συσταθεί ομάδα εργασίας για να επανεξετάσει το θέμα και να συντάξει τρεις προτάσεις προς την κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα.

Λύση από Στυλιανίδη στην μεταφορά 200.000 μαθητών


Με άμεσο κίνδυνο να μείνουν ακάλυπτοι 200.000 μαθητές σε όλη τη χώρα, σε ότι αφορά την μετακίνησή τους, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, λόγω των καθυστερημένων και άγονων διαγωνιστικών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους δήμους, με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη βρέθηκε λύση. 


Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Κ. Ασκούνη και τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ, κ. Ι. Σγουρό.
Πιο συγκεκριμένα η λύση περιλαμβάνει τα εξής:

Νοσοκόμα πέταξε νεφρό που προοριζόταν για μεταμόσχευση!


Στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Τολίντο στην πολιτεία του Οχάιο μια νοσοκόμα πέταξε κατά λάθος ένα νεφρό, που προοριζόταν για μεταμόσχευση


Οι εγχειρήσεις για μεταμόσχευση οργάνων κατά τη διάρκεια της διερεύνησης του περιστατικού σταμάτησαν.
Οι γιατροί προσπάθησαν να διασώσουν το νεφρό, που είχε δοθεί από ζώντα δότη, ωστόσο οι προσπάθειές τους δεν ευοδώθηκαν.

Μετά τη Μέρκελ η τρόικα


Συνεχείς συσκέψεις με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών για να «κλειδώσει» το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ.


Σε ένα μαραθώνιο ως τις 18 Οκτωβρίου που είναι η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής μπαίνει η ελληνική κυβέρνηση. 
Μέχρι τότε το Μέγαρο Μαξίμου προβλέπει να έχουν ψηφιστεί τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ και να έχουν προχωρήσει οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους για το ζήτημα της διετούς παράτασης του ελληνικού προγράμματος στη βάση της έκθεσης αξιολόγησης της τρόικας που αναμένεται στην Αθήνα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα.

Νέο σοκ στο Δημόσιο – Μειώνεται ο βασικός μισθός, έρχονται νωρίτερα οι περικοπές από το ενιαίο μισθολόγιο


- Το μέτρο αφορά 400.000 δημοσίους υπαλλήλους
- Έρχονται ένα χρόνο νωρίτερα οι μειώσεις 
- Μικρότερος εισαγωγικός μισθός θα σημάνει μείωση για όλους κλιμακωτά
- Έρχεται μείωση και στο επίδομα παραμεθόριων περιοχών
Δεν είναι μονάχα η περικοπή 1.000 ευρώ το χρόνο για όλους που έρχεται με την πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας το καλοκαίρι. Στα μέτρα που σχεδιάζονται υπάρχει πρόβλεψη για νέες έμμεσες, αλλά ουσιαστικές μειώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Βασικός άξονας μειώσεων, αν και δεν έχει κλειδώσει ακόμη ως μέτρο, θα είναι η μείωση του εισαγωγικού μισθούς στο δημόσιο. Γεγονός που θα σημάνει μείωση σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια αφού υπολογίζονται με βάση αυτόν.

Ανάκληση του εμφιαλωμένου νερού «Λουτράκι»


Την ανάκληση όλων των παρτίδων εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών «Λουτράκι Προβής», που παρήχθησαν μετά την 17η Αυγούστου 2012, ζήτησε ο ΕΦΕΤ.


Όπως ανακοινώθηκε από το Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, από τις εργαστηριακές δοκιμές που διενεργήθηκαν σε παρτίδες εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών, στο πλαίσιο ελέγχου της επιχείρησης «Ν. Προβής Α.Ε.», διαπιστώθηκε σε μία από αυτές η ύπαρξη του παθογόνου βακτηρίου πυοκυανική ψευδομονάδα (Pseudomonas aeruginosa). 
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη οι αναλύσεις και των υπολοίπων δειγματισθέντων παρτίδων. Οι σχετικές αναλύσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.
Για προληπτικούς λόγους, ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από την εταιρεία «Ν. Προβής ΑΕ» (ΒΙ.ΠΕ. Λουτρακίου) την ανάκληση όλων των παρτίδων που παρήχθησαν μετά την 17η Αυγούστου 2012 και συγκεκριμένα στις παρτίδες φυσικού μεταλλικού νερού με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής», σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1,5 λίτρου, με ημερομηνίες λήξης Λ18.8.2013 και Λ 20.8.2013. Οι ποσότητες που δεσμεύτηκαν, είναι 110.000 φιάλες του 1,5 λίτρου.
Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους καταναλωτές προμηθεύτηκαν τις συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος να μην τις καταναλώσουν.
Πηγή: newsbomb.gr

"Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Ελλάδα"


Σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αναφέρεται στις συναντήσεις, την περασμένη εβδομάδα, του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά εντός και εκτός των συνόρων, ενώ σημειώνει επίσης ότι η τύχη της Ελλάδας στο ευρώ θα κριθεί την προσεχή εβδομάδα.


Αγκαλιές, χτυπήματα στον ώμο, προσφωνήσεις «Φίλε μου», γράφει το περιοδικό. Οταν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, συνάντησε την Τετάρτη της περασμένης εβδομάδας τον έλληνα ομόλογό του στο Μέγαρο Μαξίμου, η ατμόσφαιρα ήταν εγκάρδια. Ωστόσο, μόνο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Επτά απαντήσεις για τις επτά δόσεις της εφορίας


1. Ερ: Έχω ήδη πληρώσει το ένα τρίτο του φόρου. Τι θα γίνει με τη δική μου περίπτωση;
Εξαρτάται από το πότε πληρώσατε την πρώτη εκ των τριών διμηνιαίων δόσεων.
  • Αν έχετε πληρώσει την 1η δόση έως την 30η Ιουνίου, το υπόλοιπο ποσό θα «σπάσει» σε επτά μηνιαίες δόσεις και θα εξοφληθεί έως τον Φεβρουάριο του 2013. Η πρώτη από τις επτά δόσεις, θα καταβληθεί υποχρεωτικά έως το τέλος Αυγούστου. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Σας ήρθε το εκκαθαριστικό και σας υποχρεώνει να πληρώσετε 3000 ευρώ. Καταβάλατε τα 1000 ευρώ έως τις 30/06. Τα υπόλοιπα 2000 ευρώ θα τα πληρώσετε σε επτά δόσεις των 285 ευρώ η καθεμία. Η πρώτη δόση θα πληρωθεί τον Αύγουστο και η τελευταία τον Φεβρουάριο.

50 βαθμοί Κελσίου σε λίγα χρόνια στην Αθήνα

Δεν θα αργήσει πολύ ο καιρός που τα καλοκαίρια θα... "βράζουμε" στην Αθήνα, αφού σύμφωνα με προβλέψεις έγκριτων επιστημόνων, σε μερικά χρόνια η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα σκαρφαλώσει στους 50 βαθμούς Κελσίου! Διαβάστε τι είπαν Έλληνες επιστήμονες σε πρόσφατο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις πρωτόγνωρες καταστροφές που προκαλεί στο Περιβάλλον το φαινόμενο του θερμοκηπίου ανέλυσαν οι εκπρόσωποι 13 μεσογειακών χωρών, κατά τη διάρκεια διήμερου συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή.

Κρήτη: Αισχροκέρδεια με φόντο τη Σπιναλόγκα!


Αισχροκέρδεια στα όρια της ... ανατριχίλας με φόντο τη Σπιναλόγκα και την επιθυμία των τουριστών, Ελλήνων και ξένων να επισκεφθούν το θρυλικό νησάκι που κάποτε ήταν τόπος μαρτυρίου για τους χανσενικούς και σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, καταγγέλλουν πολίτες που βρέθηκαν πρόσφατα στην περιοχή!

Την ώρα που ο τουρισμός φαντάζει ως η μοναδική σανίδα σωτηρίας για την Κρήτη στον καιρό της κρίσης και του οικονομικού μαρασμού, κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής σειράς που ακολούθησε το μπεστ σέλερ της Βικτόρια Χίσλοπ και να ... θησαυρίσουν σε βάρος των επισκεπτών.

Βάσεις 2012: Με 2,5 μπαίνουν σε υψηλόβαθμες σχολές οι Μουσουλμάνοι


Βάσει της κατηγορίας που είχε θεσπίσει ο Γ. Παπανδρέου όταν ήταν υπουργός Παιδείας


Με βαθμολογίες της τάξεως του 2,5 εισάγονται στα ΤΕΙ και στα ΑΕΙ οι Μουσουλμάνοι, λόγω της ρύθμισης που είχε  θεσπίσει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας.
Πιο συγκεκριμένα, φέτος αναμένεται η εισαγωγή στις φιλοσοφικές σχολές να γίνεται από2.768 μόρια, στις φιλολογικές από 2.590 μόρια, στις νομικές από 8.690 μόρια, ενώ στην Πάντειο η εισαγωγή θα γίνει από 3.172 μόρια.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

«Έφυγε» από ζωή ο Νιλ Άρμστρονγκ


Ο Αμερικανός αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στο φεγγάρι, πέθανε σε ηλικία 82 ετών, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, o Άρμστρονγκ υπεβλήθη στις αρχές Αυγούστου σε επέμβαση μπάι πας.

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις κάρτες τύπου paysafe


Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γνωστοποιείται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, διερευνάται μεγάλος αριθμός καταγγελιών που αφορούν στην εξαπάτηση ιδιοκτητών καταστημάτων, στα οποία πωλούνται κάρτες κινητής τηλεφωνίας προπληρωμένου χρόνου ομιλίας και προπληρωμένες κάρτες τύπου «paysafe» που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.
Ειδικότερα, οι καταγγελίες των ιδιοκτητών των καταστημάτων (ψιλικών, mini market και περιπτέρων) αφορούν περιπτώσεις, στις οποίες άγνωστα άτομα τους έχουν τηλεφωνήσει και προσποιούμενοι ότι είναι του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός τους ή τεχνικοί της εταιρίας που τους έχει εγκαταστήσει τα μηχανήματα έκδοσης των προπληρωμένων καρτών ή τακτικοί πελάτες τους ή ακόμη και συνεργάτες τους (λογιστές, ασφαλιστικοί σύμβουλοι κ.α.), τους έχουν πείσει να προβούν στην έκδοση των συγκεκριμένων προπληρωμένων καρτών.

Μυστηριώδες πακέτο από το παρελθόν στη Νορβηγία


Μια νορβηγική κωμόπολη η Sel, περίμενε υπομονετικά 100 χρόνια για να μάθει τι περιέχει το δέμα που άφησε ο πρώτος δήμαρχός της, Johan Nygaard, τον Αύγουστο του 1912 για να ανοιχτεί μετά από 100 χρόνια.
Οι επόμενοι δήμαρχοι σεβάστηκαν την επιθυμία του και το δέμα βάρους τριών περίπου κιλών παραδόθηκε από χέρι σε χέρι στη διάρκεια του αιώνα γλιτώνοντας από δύο Παγκόσμιους Πολέμους, επανειλημμένες εκκαθαρίσεις του δημαρχείου αλλά και την περιέργεια των προσωρινών κατόχων του, καταλήγοντας σε ένα τοπικό μουσείο.

Σπάνια ψύχωση: Έχει υιοθετήσει 50… ψεύτικα μωρά, επειδή δεν μπορεί να γεννήσει άλλα


Από μια σπάνια ψύχωση πάσχει μια Βρετανίδα, που έχει «υιοθετήσει» 50 ψεύτικα μωρά!

Από τότε που η κ. Γουίνστον, μητέρα 5 παιδιών, ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να κάνει άλλους απογόνους, λόγω προβλήματος υγείας, έπαθε… αμόκ.

Μέσα στα τελευταία επτά χρόνια έχει αγοράσει 50 ψεύτικα μωρά – κούκλες, για τα οποία έχει ξοδέψει 12.000 λίρες, δηλαδή γύρω στις 15.000 ευρώ.

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στη Ναύπακτο


Λίγο πριν από τις 15:00 οι δράστες αφού έσπασαν με βαριοπούλα τη τζαμαρία του υποκαταστήματος, πυροβόλησαν τρεις φορές με πιστόλια REPLICA και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με μία κλεμμένη μηχανή, η οποία βρέθηκε εγκαταλειμμένη σε κοντινή απόσταση.

Συνέντευξη – βόμβα παρουσιάστριας: «Είχα καρκίνο στο στήθος…»


Μια εξομολόγηση καρδιάς έκανε στο περιοδικό ΕΓΩ! η γνωστή δημοσιογράφος, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, για την απόφαση της να υιοθετήσει ένα παιδί. Επίσης απάντησε σε όλα όσα είχαν ακουστεί για τον υπέρογκο μισθό με τον οποίο πληρωνόταν…
Για τον καρκίνο του μαστού
Δείτε τι διάβασε η Μάγια Τσόκλη: «Πέρασα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας –που δυστυχώς έχει εξαπλωθεί σαν γρίπη πια. Είχα καρκίνο στο στήθος. Όπως χιλιάδες άλλες γυναίκες, εγχειρίστηκα, έκανα χημειοθεραπείες, συνεχίζω να παίρνω φάρμακα. Φαίνεται ότι η ψυχική διάθεση επηρεάζει καταλυτικά την υγεία. Έτσι, θεωρώ ότι η μεγάλη στενοχώρια από την εμπειρία μου με την πολιτική επέσπευσε, αν μη τι άλλο, την εξέλιξη της νόσου. Όμως, να είμαι ξεκάθαρη: δεν ρίχνω την ευθύνη σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον εαυτό μου.»

«Εβδομάδα χαμηλών τιμών ΔΕΘ» στη Θεσσαλονίκη


«Εβδομάδα χαμηλών τιμών ΔΕΘ» καθιερώνουν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης από τις 8 έως τις 15 Σεπτεμβρίου την περίοδο λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης- παραμένοντας, ωστόσο, αμετακίνητοι στην αντίθεσή τους για το άνοιγμα της αγοράς στον κεντρικό δήμο τις δύο Κυριακές λειτουργίας της έκθεσης.

Σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε η καθιέρωση της "Εβδομάδας χαμηλών τιμών ΔΕΘ" για να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες και τους υπόλοιπους καταναλωτές της πόλης "με το διευρυμένο συνεχές ωράριο που λειτουργεί η αγορά της Θεσσαλονίκης καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, να απολαύσουν ειδικές χαμηλές τιμές στις αγορές τους", όπως τονίζεται.

Ο δικηγόρος του Μπερλουσκόνι διαψεύδει ότι μεγιστάνας περιμένει παιδί


Ο δικηγόρος του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί του ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο πατέρας του παιδιού μιας σόου-γκερλ και ηθοποιού.
«Σε ό,τι αφορά το άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα από την εφημερίδα Ιl Fatto Quotidiano, με συνέντευξη της κυρίας Σαμπίνα Μπέγκαν, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι πρόκειται για ένα κομμάτι γεμάτο ειρωνεία και γλαφυρότητα, σαφέστατα θερινό, αλλά εκτός πραγματικότητας», υπογραμμίζει στο ανακοινωθέν του ο Γκεντίνι, που είναι επίσης βουλευτής της ιταλικής κεντροδεξιάς παράταξης «Λαός της Ελευθερίας».

Ξεχασμένα αφροδίσια νοσήματα σε έξαρση στην Ελλάδα

Σε αφροδίσιο κλοιό τελεί η χώρα την τελευταία διετία, με την τρομακτική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων να αποδίδεται κυρίως στην αθρόα εισροή λαθρομεταναστών, τη συνεχή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων και φυσικά τη μη χρήση προφυλακτικού.

Τα στοιχεία για τα «ξεχασμένα» αφροδίσια που επανακάμπτουν απειλώντας τη δημόσια υγεία, βάσει του ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο», δείχνουν έως και πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.

Έλληνας βοσκός πυροβόλησε Πακιστανό!


Έλληνας βοσκός πυροβόλησε και τραυμάτισε Πακιστανό «συνάδερφό» του στην Οινόη Βοιωτίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν για τη βοσκή των προβάτων και ο Έλληνας πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον Πακιστανό τραυματίζοντας τον στο πρόσωπο και στο σώμα.

Καταστροφές σε σπίτια στις Αφίδνες


Κάηκαν αποθήκες στο στρατόπεδο του Αγίου Στεφάνου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στις Αφίδνες κοντά στα διόδια στην Αθήνα. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις στη θέση Λιοσάμπι με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές πολλά σπίτια ενώ η φωτιά έφτασε και στο στρατόπεδο που υπάρχει στην αριστερή πλευρά της Εθνικής Οδού, στον Άγιο Στέφανο, όπου έκαψε δύο αποθήκες.

Στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία και στις 12 κλείνουν λόγω απεργίας


Δεν θα έχει τελειώσει καλά καλά ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 

και στις 12 Σεπτεμβρίου οι δάσκαλοι όλοι της χώρας...

θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στα προβλήματα που υπάρχουν με τις δαπάνες των σχολείων.

Μπουτάρης: «Ναι» στη φιλοξενία παράνομων μεταναστών στη Θεσσαλονίκη


Πρόθυμος να δημιουργηθεί στη συμπρωτεύουσα κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών εμφανίστηκε ο δήμαρχος της πόλης.
Ο κ. Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε τη διαφωνία του με τις αντιδράσεις δημάρχων στη δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες μπορεί να προέρχονται ακόμη και από ρατσιστική αντίληψη.
Ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ξεκαθάρισε ότι δεν θα είχε αντίρρηση να φιλοξενηθούν μετανάστες στο Γ' Σώμα Στρατού, εφόσον κάτι τέτοιο επιλεγεί.

Λεξικό για να επικοινωνείτε εύκολα με τη… νεολαία


Ας φέρουμε πιο κοντά την νεολαία με τους μεγαλύτερους
Φέρνουμε τους νέους πιο κοντά με του μεγαλύτερους. Η επικοινωνία είναι το παν…
Για ρίξτε μία ματιά…

Γιατί ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες και όχι 30;


Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο μήνας Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες και όχι 30;
Ένα περίεργο ερώτημα για το οποίο θα εκπλαγείτε με την απάντηση!
Ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες όπως όλοι γνωρίζουμε.

Περίεργο ε;

Ο λόγος λοιπόν που ο Φεβρουάριος έχει τόσο λίγες ημέρες, είναι επειδή είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου!!

Κι έτσι πολύ απλά, σε αυτόν είναι οι υπόλοιπες ημέρες που περισσεύουν από τις 365 ημέρες του χρόνου!

Σάλος στη Λάρισα: Είχε βάλει κάμερες στα παραβάν της παραλίας


Ένας 36χρονος ηδονοβλεψίας χτύπησε στη Λάρισα.


Συγκεκριμένα στην παραλία του Πλαταμώνα, καθώς είχε βάλει κάμερες στα παραβαν που άλλαζαν ρούχα οι λουόμενοι για να τους παρακολουθεί.

«Καζάνι» που βράζει η Κόρινθος


Δεύτερη ημέρα αντιδράσεων στην Κόρινθο για τη μετατροπή του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών.


Από το μεσημέρι της Παρασκευής κάτοικοι άρχισαν και πάλι να συγκεντρώνονται μπροστά στο στρατόπεδο, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας με πρόσκληση του ίδιου του δημάρχου Κορινθίων. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

FTD: Το Βερολίνο ιδρύει ομάδα εργασίας για την «Grexit»


Ομάδα εργασίας που έχει επιφορτιστεί με τη μελέτη όλων των σεναρίων για την περίπτωση της Ελλάδας, ακόμα και μιας εξόδου της από την ευρωζώνη, έχει σχηματιστεί στο Βερολίνο με εντολή της γερμανικής κυβέρνησης.


Η γερμανική έκδοση των Financial Times υποστηρίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε όλα τα πιθανά σενάρια, ενώ στο παρελθόν οι πληροφορίες για την ύπαρξη «σχεδίου Β» διαψεύδονταν κατηγορηματικά.

Financial Times: Η Γερμανία εξετάζει την έξοδο της Ελλάδας!


Ερωτήματα προκαλούνται για τη σκοπιμότητα ενός δημοσιεύματος των γερμανικών Financial Times λίγες ώρες πριν τη συνάντηση της Αγγελα Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά. οι Financial Times Deutschland επαναφέρουν το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, αναφέροντας μάλιστα ότι η Γερμανία προετοιμάζεται.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει συσταθεί ομάδα εργασίας η οποία μελετάει τις επιπτώσεις που θα έχει στη Γερμανία και στην Ευρώπη γενικότερα μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Πεπόνης θα ζητήσει άρση ασυλίας του Γ. Παπανδρέου


Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης οι ενέργειες του πρώην πρωθυπουργού, που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν στη δικαστική διερεύνηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Όπως σας ενημέρωσε το newsbomb.gr, o κ. Παπανδρέου, μετά και την κατάθεση-«φωτιά» του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη για το μνημόνιο εξέφραζε φόβους για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνούσε την προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο.

Εφορία «ξέχασε» οφειλές ύψους 10 εκατ. ευρώ!


Δυο απίστευτες υποθέσεις έχει στα χέρια ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος


Ολιγωρία ή διαφθορά;
Δύο υποθέσεις που έχει στα χέρια του από τις αρχές Αυγούστου ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος ζητούν απάντηση σε αυτό το ερώτημα.
Οι υποθέσεις αφορούν φορολογικές εκκρεμότητες εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν αραχνιάσει στα συρτάρια των αρμοδίων ΔΟΥ, την ώρα που τα ταμειακά διαθέσιμα μειώνονται δραματικά.

Πτώση ρεκόρ στις τιμές των ακινήτων


Φθηνότερα τα σπίτια αλλά πλέον δεν πωλούνται – Στα αζήτητα 100.000 οικίες σε όλη τη χώρα


Ο δείκτης τιμών ακινήτων που καταρτίζει η Τράπεζα της Ελλάδος, συστηματικά εδώ και μια εξαετία, κινείται φέτος με έντονες πτωτικές τάσεις.
Από το 2008 οι τιμές στη Θεσσαλονίκη έχουν πέσει πάνω από 25% και στην Αθήνα πάνω από 21%

Μπουκάλια και προπηλακισμοί στον Κ. Κόλλια – «Απόβλητα οι μετανάστες», δήλωσε


«Απόβλητα» χαρακτήρισε τους μετανάστες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους συγκεντρωμένους έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου, όπου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία κατοίκων, οι οποίοι αντιδρούν στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών.
Ο κ. Παναγιώταρος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Νίκου Δένδια, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως «ως υπουργός Δικαιοσύνης έμπαιναν με τα ελικόπτερα στις φυλακές και έπαιρναν τους κρατούμενους, ενώ ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη οι αλλοδαποί σφάζουν και σκοτώνουν τους Έλληνες».

Παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ν. Σουδάν


Για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ένοπλες δυνάμεις του Νοτίου Σουδάν έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεταξύ 15 Ιουλίου και 20 Αυγούστου αναφέρθηκαν από περιπολίες της Minuss καταγγελίες παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (συνολικά, 27 συμβάντα κακομεταχείρισης, ενίοτε με τα χαρακτηριστικά του βασανισμού) όπως ξυλοδαρμοί, εικονικοί πνιγμοί, 12 βιασμοί, έξι απόπειρες βιασμού κι οκτώ απαγωγές. Κατά πλειοψηφία, ανέφεραν οι κυανόκρανοι, τα θύματα είναι γυναίκες καθώς και αριθμός παιδιών.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

«Τι θα σε βλάψει ένας μετανάστης που είναι μέσα σε στρατόπεδο;»


Τη διαφωνία του με τις αντιδράσεις δημάρχων στη δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος παρατήρησε ότι τέτοιου είδους ενέργειες μπορεί να προέρχονται ακόμη και από ρατσιστική αντίληψη.
Ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, είπε ότι δεν θα είχε αντίρρηση να φιλοξενηθούν μετανάστες στο Γ’ Σώμα Στρατού, εφόσον κάτι τέτοιο επιλεγεί και σημείωσε:

Πυροβολισμοί στο Empire State Building - Δύο νεκροί και έξι τραυματίες


ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Τουλάχιστον 2 νεκροί και 6 τραυματίες είναι ο ανεπίσημος απολογισμός από πυροβολισμούς που δέχτηκαν στις 9 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) κοντά στο Empire State Building στη Νέα Υόρκη.
Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ο άνθρωπος που πυροβόλησε τους ανυποψίαστους περαστικούς.

Μαρκόπουλος: «Ο Σαμαράς πήγε στη Μέρκελ με ΄δωράκι’ τη Siemens και ξέχασε την επιμήκυνση»


Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Σαμαράς εξελέγη με τη σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης, την ξέχασε αμέσως μετά.
Την αντικατέστησε με την επιμήκυνση, πήγε σήμερα στην κα Μέρκελ με «δωράκι» τη διευθέτηση των χρεών της SIEMENS και ξέχασε την επιμήκυνση.

Ιάπωνες και Γερμανοί «σφάζονται» για το «φακέλωμά» μας


Το σκληρό δίλημμα του υπουργού κ. Αντώνη Μανιτάκη


Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ούτε ψύλλος στον κόρφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη, που πρέπει να πάρει τώρα μία απόφαση για το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των Ελλήνων μέσω της «κάρτας του πολίτη» - δηλαδή της νέας ταυτότητας που πρέπει όλοι μας να τη βγάλουμε.
Σε περίπτωση θετικής του απόφασης, θα έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος το Φεβρουάριο του 2011 είχε θέσει με σχετική ερώτησή του στη Βουλή ζήτημα διαφάνειας και ασφάλειας των προσωπικών μας δεδομένων με την έκδοση της κάρτας του πολίτη που σχεδίαζε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Σύλληψη στην Καβάλα για κλοπή …60 λίτρων πετρελαίου!


Για κλοπή 60 λίτρων πετρελαίου που αφαίρεσε από φορτηγό που ήταν σταθμευμένο σε χωριό της Καβάλας συνελήφθη σήμερα το πρωί 45χρονος Ελληνας.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία ο δράστης εκτός από τα καύσιμα αφαίρεσε από το φορτηγό και 9 κιβώτια με οινοπνευματώδη ποτά, ένααλυσοπρίονο και είδη ρουχισμού και επίπλων.

Κασιδιάρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να λέγεται Πακιστανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα


Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτηση του βουλευτή με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης διαμαρτυρίας Πακιστανών.


Ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε αντίθετος στο δικαίωμα δημόσιας συνάθροισης για τους αλλοδαπούς, υποστηρίζοντας ότι «το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα συνάθροισης Ελλήνων και όχι αλλοδαπών».

«Φύλλο και φτερό» στη Βουλή τα «πόθεν έσχες» όλων από το 1974


Από το μικροσκόπιο της Βουλής θα περάσουν τα «πόθεν έσχες» εκείνων που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με την πολιτική από τη Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα. Η συγκεκριμένη έρευνα αποτελούσε δέσμευση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Ήδη, ανακοινώθηκε χθες η σύνθεση της Επιτροπής που θα εξετάσει τα «πόθεν έσχες» των κοινοβουλευτικών που διετέλεσαν πρωθυπουργοίυπουργοί,αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και των συζύγων και τέκνων τους από το 1974 μέχρι το 2012.

Νέα αμερικανική επίθεση στο Πακιστάν με δέκα νεκρούς


Αμερικανικά μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη σκότωσαν τουλάχιστον δέκα ανθρώπους σήμερα σε επίθεση που πραγματοποίησαν σε μια...
περιοχή όπου κατοικούν φυλές, την Τουντάρ, στο Βορειοδυτικό Πακιστάν, είπαν δύο στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας.

Οι επιθέσεις των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών είχαν στόχο τρία κτήρια που προστατεύονταν από ψηλούς τοίχους στο Ουαζιριστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ανέφεραν οι αξιωματούχοι. Η περιοχή χαρακτηρίζεται εδώ και καιρό ασφαλές καταφύγιο για εξτρεμιστές.

Άνθρωπος δάγκωσε μέχρι θανάτου την …κόμπρα που του επιτέθηκε!


Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως είδηση είναι όταν άνθρωπος δαγκώσει σκύλο… Να που συνέβη και δάγκωμα ανθρώπου σε… κόμπρα!
Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη σε ένα χωριό στο Νεπάλ σε απόσταση 200 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού.
Ένας αγρότης, που εργαζόταν εκείνη την ώρα στον ορυζώνα του, δέχτηκε τσίμπημα από κόμπρα, την οποία και κατάφερε να σκοτώσει ανταποδίδοντάς της το τσίμπημα με μία αποφασιστική …δαγκωνιά!